Hatásmechanizmusról bővebben

A Greenman Probiotikus Technológia hatékonyságának háttere:

A mikroorganizmusok anyagcsere-folyamataikat tekintve legnagyobb számban a semleges, opportunista csoportba tartoznak, azaz azt a csoportot követik, amely dominánssá válik egy adott közegben. A szerves anyagok lebontása anaerob módon kétféleképpen történhet: erjedéssel, regeneratív módon vagy rothadással, degeneratív módon. A Greenman Probiotikus Technológia az erjesztő, regeneratív és szintetizáló domináns csoportba tartoznak. Az erjedés során, – mint például a savanyú káposzta előállítása esetén is, – az összetett szerves anyagok egyszerű szerves anyagokká bomlanak le és növény, állat, ember számára különféle hasznos anyagok keletkeznek, mint pl. antioxidánsok, vitaminok, aminosavak és egyéb bioaktív vegyületek. Ezzel ellentétben a rothadás során a szerves anyagból szervetlen, oldhatatlan anyagok képződnek, az energia elvész, hő és mérges gázok formájában a légkörbe távozik, ezáltal egy környezetszennyező, kedvezőtlen folyamat zajlik le.

A Greenman Probiotikus Technológia direkt vagy indirekt módon képesek bármilyen anyagban a fellépő rothadást megakadályozni és akár vissza is fordítani, legyen talaj, víz vagy akár hulladéklerakó. A Greenman készítmények olyan életfeltételeket képesek kialakítani, amely kedvez az adott környezetben élő jótékony hatású mikroorganizmusoknak, így azok elszaporodhatnak, dominánssá válhatnak a számunkra káros hatású mikróbákkal történő versengésben. Nemcsak ösztönzik az erjedéses lebontást a rothadással szemben, hanem az előbb felsorolt értékes bioaktív vegyületek előállításával az adott környezet minőségét is javítják.

Termékeink különféle mikrobiológiai keverékből készülnek. A legfontosabb csoportok a legtöbb Greenman készítményekben (nem mindegyikben): tejsavbaktériumok, fotoszintetizáló baktériumok és az élesztő, 

melyek szinergista, egymást segítő életközösséget alkotnak és ebben a közös, zárt folyadéktenyészetben akár néhány évig is képesek életben maradni.

 


Tejsavbaktériumok:

  • Élelmiszerek előállításában régóta használatosak (pl. joghurt, sajt, bor, savanyúságok
  • Elősegítik a szerves anyagok lebomlását, átalakulását.
  • Fertőtlenítő hatásúak, káros mikróbákkal szemben antimikrobiális hatásúak.
  • A fotoszintézis baktériumok és az élesztők által előállított cukrokat és más szénhidrátokat tejsavvá alakítják.
  • Segítik a lignin és cellulózbontást is.


Fotoszintetizáló baktériumok:

  • A napenergiát és a talaj hőjét használják energiaforrásul.
  • Átalakítják a különféle gyökér-szekrétumokat, szerves anyagokat.
  • Semlegesítik a különféle toxikus anyagokat, káros gázokat és szagokat.
  • A növények és más jótékony hatású mikróbák számára hasznos anyagokat állítanak elő: cukrokat, aminosavakat, nukleinsavakat és egyéb bioaktív anyagokat.
  • Létszámuk növekedésével más hasznos baktériumok is képesek felszaporodni.


Élesztők:

  • A fermentáció leggyakoribb katalizátorai.
  • A növények számára nélkülözhetetlen bioaktív anyagokat szintetizálnak (pl. hormonokat, enzimeket, antimikrobiális vegyületeket).
  • Ezek segítik az aktív növényi sejt- és gyökérnövekedést.
  • Ehhez a fotoszintézis baktériumok, szerves anyagok és növényi gyökerek által kibocsátott aminosavakat és 
    cukrokat használják fel.
  • Ezek a vegyületek hasznos szubsztrátok a tejsavbaktériumoknak is.

Partnerünk

Social ikon
Partnereink

        

Twitter feed