Tönkölybúza termesztés Greenman Agro-val, Hárskúton

2014. októberében 0,5 ha tarlómaradványt lepermeteztük 20 liter hígított (10%) Greenman Agro-val, majd ezt követően gyorsan be is tárcsáztuk, hogy az Agro-ban lévő mikroorganizmusok minél kevesebbet maradjanak a napon és megőrizzék aktivitásukat.

Ezt követte a magágy készítés, majd a vetés:

2015. tavaszra a tönkölybúza már szépen növekedett:

Június elején már látszottak az egészséges, szép kalászok:

Július 3. hetére pedig elérkezett az aratás ideje:

Tisztítás, szárítás, hántolás és rostálás után lisztet őrlünk belőle és megmutatjuk milyen az ebből készült teljes kiőrlésű bio tönkölykenyér!

Hántolás után így fest a pelyva és mag keverék:

A teljes kiőrlésű tönkölyliszt:

Íme a végeredmény, a kovászos tönkölybúza kenyér, teljes kiőrlésű lisztből:

Partnerünk

Social ikon
Partnereink

        

Twitter feed