Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából!

Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt tekintheti meg

Termékek Menü

Vegyszermentes fokhagyma a Bakonyból (2015.)

Kötött, agyagos talajon próbálkoztunk fokhagyma termesztéssel, mivel a kereskedelemben kapható óriási, gyönyörű és többnyire kínai fokhagymák nem igazán bizalom gerjesztőek megjelenésük ellenére sem. Az ízük sem vetekszik a „magyar fokhagymaízzel”, a beltartalomról és a valószínűsíthető vegyszer maradványokról már nem is beszélve, ezért azt gondoltuk, hogy a bakonyi hűvösebb klíma ellenére megpróbálkozunk a termesztésével.

A tavaszi ültetés előtt a talajba egy kevés alginitet kevertünk, majd a tenyészidőszak alatt 2 alkalommal 10%-os hígítású Greenman Agro-s állománykezelést végeztünk. (A termőterületük a korábbi években is kizárólag Greenman Agro készítménnyel találkozott.)

Se műtrágyát, sem egyéb vegyi anyagot nem használtunk a fokhagyma mégis gyönyörű és egészséges:

A talaj porhanyóssá és könnyen kezelhetővé vált a Greenman Agro hatására, amiből az óriási gyökerükkel együtt könnyen kijönnek a fokhagyma fejek. Így már nem kell attól tartanunk, hogy egy fokhagyma értékes beltartalmi anyagai mellett mérgező vegyi anyagokat is elfogyasztunk, mert ezek a fokhagymák 100%-ig egészségesek!