Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából!

Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt tekintheti meg

Termékek Menü

Greenman Compost 10L

Ár:
14.100 Ft (11.102 Ft + ÁFA)

 Első osztályú komposztot eredményez

 Újra termékennyé teszi a talajt

 Felgyorsítja a komposztálás folyamatát

 A komposztkészítéshez leginkább szükséges baktériumokat tartalmazza

 Kijuttatva javítja a talajszerkezetet és tápanyagfelvételt

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2020-01-15

Leírás és Paraméterek

A Greenman Compost használatával egyszerűbbé és sokkal hatékonyabbá válik a komposztálás folyamata, mint azt korábban gondolta. Termékünk nagy számban tartalmaz jótékony hatású, élő mikroorganizmusokat, amelyeknek segítségével képes lesz a különféle szerves hulladékokat a hagyományostól eltérően, annál lényegesen gyorsabban és egyszerűbben komposztálni.

 

Szükségem van-e segédanyagokra a komposztálás során?

A komposztálás az emberiség egyik legrégebbi hulladékhasznosítási eljárása, már az ókorban is ismert volt. Később, a műtrágyák iparszerű használatával kissé háttérbe szorult. Jogosan merül fel a kérdés, hogy akkor mi szükség egy jótékony baktériumokat tartalmazó készítményre, ha az nélkül is elérhető hasonló eredmény.

Sajnos az a helyzet, hogy a mai világban nincs az embereknek elég ideje és energiája a komposztálásra. Ideális esetben a zöld (főként konyhai) illetve a barna (kerti) hulladékokat a megfelelő arányban kell összekeverni, hiszen fontos, hogy a szén és nitrogén a meghatározott mennyiségekben legyenek jelen. Ezután szükségszerűen mindig jó struktúrájú, úgynevezett vázanyagokat kell hozzákeverni a konyhai és kerti hulladékokhoz, majd az egész komposztot a folyamat alatt többször át kell forgatni. Ha mindezt meg is csináljuk, a folyamat így is nagyon lassú lesz és kétséges a kimenetele.

Egy vegyszermentes segédanyag abban nyújthat segítséget, hogy a folyamatot természetes módon a sokszorosára gyorsítja és a zöld és barna hulladékok arányát sem kell papírforma szerint alkalmazni. Időt és pénzt spórolhat meg, hiszen a kezelt hulladékot nem szükséges forgatni, és a kiváló minőségű humuszt és virágföldet már nem a boltban kell megvennie.

 

A Greenman Compost hatása

Termékünk kiváló minőségű, tápanyagokban feldúsult komposzt előállítását teszi lehetővé anaerob módon, egyedülállóan, forgatás nélkül. A komposzt nem melegszik fel, kevesebb gázképződés mellett az energia a komposztban marad és értékes anyagokká átalakul. Az értékes anyagoknak köszönhetően nagymértékben javul a talaj szerkezete, és tápanyagfelvétele. A nagy számú jótékony mikroorganizmus segítségével kiszorítja a kártékony baktériumokat és megemeli a talaj biológiai aktivitását. A komposztban található hormonhatású anyagok, illetve a Greenman Compost mikroorganizmusai serkentik a növények fejlődését, melyek ellenállóképessége nő a kórokozókkal és növényi kártevőkkel szemben.

 

Termékinformációk:

 Folyékony, élő, koncentrált multimikrobiális készítmény, melynek összetevői természetes eredetűek.

 Vegyszerektől, mesterséges adalékoktól mentes készítmény.

 Genetikailag módosított szervezetektől mentes.

 Biológiai gyártási eljárással, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások alapján készült.

 

Felhasználási javaslatok:

Kiskerti viszonylatban egy négyfős család számára egy-két 1-1,5 m3-es komposztáló szükséges. Greenman Compostból 1-3 liter/m3 az ajánlott mennyiség. Célszerű legalább 1:10 hígításban kijuttatva összekeverni, a hulladékot pedig lehetőleg légmentesen letömöríteni és sötét fóliával letakarni, lesúlyozni. Nem szükséges a komposztot átforgatni, levegőztetni. Nem lesz hőképződés, gázképződés, a patogének kiszorítását a készítményben lévő jótékony hatású mikróbák végzik el.

Trágyához, hígtrágyához 1-2 liter/m3 javasolt.

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 06.
Maximálisan elégedett vagyok a termékkel, sokkal jobb minőségű lett vele a komposzt mint amire számítottunk. Mindezt úgy, hogy nem forgattuk egyszer sem.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 19.
Tökéletesen működik, gyorsan hatékonyan komposztál, a konyhai hulladék sosem büdös.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 04.
Már több éve használom, főleg nyulak trágyájának komposztálásához. Általában egy évig van egy kupac, s szinte porhanyós föld állagú. Korábban kezeletlenül tapadós, nehezen kijuttatható volt.
| 5 / 5 csillag!
2014. 08. 04.
Baktérium trágyát eddig is használtam. A jó komposzt minőség érdekében fontos ezeknek az alkalmazása, igen jó minőségű, komposztot kapunk végeredményül.
Termék címkék: compost, hulladék, Komposzt