Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából!

Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt tekintheti meg

Termékek Menü
Itt jársz most: > >

GY.I.K.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mik azok az SCD Probiotikus mikroorganizmusok?

Az SCD Probiotikus mikroorganizmusok a természetből izolált, válogatott aerob és anaerob, erjesztő és szintetizáló, jótékony hatású mikróbák közös, szinergista folyadék-tenyészete. Fotoszintetizáló baktériumok, tejsavbaktériumok és az élesztők alkotják a főbb csoportokat.

Mi az az SCD Probiotikus Technológia?

Az SCD Probiotikus Technológia az SCD probiotikus mikroorganizmusok természetes erejét felhasználó eszköz az életminőség javítására, biztonságos, természetes és költséghatékony módon, a környezetvédelem, az egészségvédelem és a fenntartható fejlődés megvalósításával.

Mire jók az SCD probiotikus mikroorganizmusok?

  • Csökkentik a környezet szennyezettségét, javítják minőségét.
  • Lebontják különféle szerves anyagokat és más élőlények, növények számára hasznosítható formába alakítják át.
  • Visszaszorítják a patogén és rothasztó mikroorganizmusokat, és egészséges környezetet hoznak létre.
  • Számos értékes, bioakítv vegyületet termelnek: szerves savakat, antioxidánsokat, enzimeket, vitaminokat.
  • Probiotikus, egészségmegőrző hatásúak.

Mit kell tudni az SCD Greenman termékekről?

  • Összetevőik természetes eredetűek, 
  • Vegyi anyagoktól, mesterséges adalékanyagoktól mentesek,
  • Biztonságos, környezetbarát, egészségbarát termékek,
  • Nem tartalmaznak genetikailag módosított szervezeteket.

Mi az az SCD?

Az SCD az Amerikai Egyesült Államokban található partner cégünk neve, egy mozaikszó - Sustainable Community Development, azaz Fenntartható Közösség Fejlesztés. Az SCD Probiotics cég az SCD EM-Technológia, új nevén az SCD Probiotikus technológia fejlesztője és alkalmazója az USA-ban. Földünk számos országában rendelkezik forgalmazói partnerekkel illetve gyártó, azaz Licensz partnerekkel, mint amilyen pl. a Greenman Kft. Magyarországon.

Mik azok a probiotikumok?

Probiotikus mikroorgnanizmusoknak, azaz probiotikumnak nevezzük azokat a jótékony hatású baktérium és mikrogomba törzseket, amelyek a bélrendszerünkben megtelepedve az egészséges bélflórát alkotják. Egy felnőtt ember szervezete kb. 1-1,5 kg bélbaktériumnak ad otthont. Bélflóránk egyensúlyi állapota életfontosságú, hiszen ezek az élőlények nagyban felelősek az immunrendszerünk megfelelő működéséért, immunanyagok termeléséért. Ezen kívül részt vesznek az emésztésben, vitaminokat termelnek, semlegesítik a mérgező anyagokat, elpusztítják a kórokozó baktériumokat, csökkentik az allergiák kialakulását, stb.

Mik azok a prebiotikumok?

A prebiotikumok a ballasztanyagok, rostok,  számunkra emészthetetlen élelmiszer összetevők, amelyekre a gyomor-bélrendszer felső szakaszában található emésztőenzimek nem hatnak, így változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol bélflóránk mikroorganizmusai számára viszont táplálékot jelentenek. Ezek a rostanyagok elsősorban a gyümölcsökben, a gabonában és a zöldségekben fordulnak elő, a bélrendszer nélkülözhetetlen takarítói is, hiszen meggátolják a patogén baktéirumok megtelepedését a bélfalban, míg a jótékony hatású mikroorganizmusok szaporodását és megtelepedését segítik.

Mi a különbség az SCD Probiotikus mikroorganizmusok és az Effektív mikroorganizmusok (EM) között?

Az SCD Probiotikus mikroorganizmusok az új generációs Effektív mikroorganizmusok. Maga a technológia Japánból ered a 80-as évekből, és az EM megnevezés is onnan ered. Az évek során az amerikai SCD gyártó cég és vezetője a japán együttműködés eredményeképpen kifejlesztette a saját mikróba keverékeit és az új megnevezéssel kívánja jelezni, hogy ezek a készítmények már az EM-nek egy tovább fejlesztett változatát tartalmazzák. Nagyon sok régi felhasználó ma is EM-nek nevezi a készítményeket és a technológiát, ez a megnevezés a világon sok helyen közismert, szinte fogalom.