Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából!

Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt tekintheti meg

Termékek Menü

Kerti tó tisztítás

Algásodik a kerti tava, halastava? Vegyszermentes megoldást kínálunk az öntisztuló képesség helyreállítására.

kerti tavak és egyéb vízi életközösségek fenntartása, tisztán tartása komoly feladatot jelent a tulajdonosának. A vízbe kerülő szerves anyagok feldúsulása az algák és a vízi növényzet túlszaporodásához vezet, felborítva az ökológiai egyensúlyt. Különösen nyáron, az erősen felmelegedett vízben az alacsonyabb rendû növények, az algák túlszaporodnak és "algavirágzás" következhet be. Ezen kívül az évek folyamán a szerves anyagok bomlásának következtében egyre több iszap rakódik le a tó aljában. Ha ez az iszapréteg túlzottan megvastagodik, időszerű a tó teljes vízcseréje és tisztítása. Minden ilyen alkalommal a halakat stressz éri, az élővilág egy része elpusztul, az egyensúly felborul bármennyire is körültekintően végezzük.

Frissen elkészült dísztó esetén az algavirágzás természetes jelenség, melyet a lebegő algák elszaporodása okoz. A frissen ültetett növények lassan veszik fel a tápanyagot és a baktériumok elszaporodásához idő szükséges. Normális esetben pár hét alatt beáll az egyensúly és a víz kitisztul. A tisztulási folyamat felgyorsítható indító baktériumkultúrák segítségével. Hasonló jelenség tapasztalható a tavaszi hirtelen felmelegedés idején és nyáron nagyobb mértékű vízcsere esetén is. Az évközi algásodás, amely alapvetően egy nem kívánatos jelenség, a víz minőségében bekövetkezett változásra utal.

A túlzott algásodás kialakulását megakadályozni könnyebb, mint a meglévőt visszaszorítani. A megelőzésre már a kerti tótervezésekor gondolni kell. A megfelelő vízmélység kialakítása védi a tavat a nyári túlmelegedéstől, ami szintén az algásodás egyik okozója. Ha egy beállt kerti tóban a természetes egyensúlyi állapot felborul, türelemmel és egy kicsit több odafigyeléssel azonban a folyamatot többnyire vissza lehet fordítani. Meg kell találni a kiváltó okot, meg kell állítani az ökológiai állapot további romlását és csökkenteni kell a szerves iszap mennyiségét.


Egyedülállóan környezetbarát és vegyszermentes megoldás erre a problémára élõ mikroorganizmusok (baktériumok, enzimek) segítségének igénybe vétele, amelyek természetes úton helyreállítják a tó mikrobiális, tápanyag és ökológiai egyensúlyát. A mikroorganizmusok a vízben lebegve és a fenéken megkötõdve megkezdik a vízben és a fenékiszapban lévő felesleges tápanyagok, szerves anyagok lebontását, így hosszútávon szükségtelenné teszik az igen költséges iszapkotrást is.


A Greenman Probiotikus Technológia a jótékony hatású Greenman probiotikus mikroorganizmusok erejét használva, egy vegyszermentes, azaz környezetbarát és német Öko minősítéssel rendelkező megoldást kínál a kerti tavak, akváriumok tisztítására:

Greenman Pond

Természetes eredetű tó-tisztító és algásodást szabályozó koncentrátum.

A Greenman Pond koncentráltan tartalmaz, jótékony hatású, élő, effektív mikroorganizmusokat, amelyek a fölösleges tápanyag elfogyasztásával javítják a víz minőségét és visszaszorítják az algaképződést. Egészséges környezetet hoznak létre és fenntartják a biológiai egyensúlyi állapotot.

Próbálja ki Ön is a  teljesen természetes anyagokból készült, Greenman Pond  kerti tó ápoló és algamentesítő koncentrátumot!

  Greenman Pond a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által ökológiai gazdálkodásban alkalmazható készítménynek minősül!

A Greenman Probiotikus Technológia hatása a természetes eredetű vizek tisztán tartásában:

 • Különféle típusú természetes, élő víz (tó, folyó, halastó, kerti tó, akvárium) tisztán tartásához alkalmazható
 • Elősegíti és gyorsítja a természetes vizek öntisztuló képességének kialakítását és fenntartását
 • A különböző eredetű, vízbe kerülő szerves anyagokat, szennyeződéseket lebontja, ezáltal visszaszorítja az algásodást
 • Helyreállítja és fenntartja a vízi életközösség ökológiai egyensúlyát
 • Növeli a látható vízmélységet
 • Csökkenti az iszap mennyiségét
 • Segíti a vízi növényzet és állatvilág egészségének fenntartását
 • Kevesebb mechanikai tisztítást eredményez

 

A Greenman Pond kerti tó algamentesítő összetevői természetes eredetűek, vegyszerektől mentesek:

 • Víz
 • hasznos, élő probiotikus mikroorganizmusok billiói
 • bio cukornádmelasz, amely a tárolás alatt biztosít táplálékot a mikoorganizmusok számára
 • EM kerámiapor és természetes, finommá őrölt ásványi liszt, amely az effektív mikroorganizmusok megtelepedésére szolgál

 

A természetes, vegyszermentes algamentesítő koncentrátum jellemzői:

 • Biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmény
 • nem tartalmaz veszélyes vegyi anyagokat, kizárólag természetes alapanyagokat
 • genetikailag módosított szervezetektől mentes
 • 1 liter koncentrátum 10.000 liter tóvízhez elégséges
 • versenyképes, kedvező áron beszerezhető

Adagolási útmutató:

1 liter Greenman Pond 10.000 liter tóvízhez, 4-6 hetente. A megfelelő mennyiséget 1:10 arányban vízzel keverjük az egyenletesebb eloszlásért, majd azt a tó felszínére permetezve, vagy beleöntve juttatjuk ki.

Egyéb készítmények, vegyszerek és algairtó szerek együttes alkalmazása károsíthatja a Greenman probiotikus mikroorganizmusokat, ezáltal csökkentheti a Greenman Pond hatékonyságát.

A készítmény alkalmazása alatt az UV lámpa használata is tilos, hiszen elpusztítja a készítmény hasznos mikroorganizmusait is.

A Greenman Pond webáruházunkban megvásárolható 1, 5, 10 és 20 literes kiszerelésekben.