Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából!

Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt tekintheti meg

Termékek Menü

Szennyvíztisztítás

Természetes eredetű, vegyszerektől mentes, biztonságos, biológiai szennyvíztisztítás

Az elmúlt évtizedekben az emberi fogyasztásra alkalmas víz hozzáférhetősége globális viszonylatban aggodalomra ad okot.Az utánpótlás nem képes követni a szükségleteket. Egy átlagon napon hazánkban egy ember 100-150 liter vizet használ: fürdés 75-95 liter, zuhanyozás 20-40 liter, WC öblítés 11-26 liter, mosogatás 40 liter, mosógép 120 liter. Minél több vizet használunk mindennapi tevékenységeink során, annál több szennyvizet állítunk elő. A világon nagyon sok helyen a szennyvizeket tisztítás nélkül engedik bele a természetes vízfolyásokba. Budapest szennyvizének 50%-át engedik tisztítatlanul a Dunába, azaz ugyanabba a folyóba, ahonnan a város az ivóvizét is nyeri.

A szennyvíztisztítás feladata a szennyező anyagok olyan mértékű eltávolítása, hogy a vízben maradó szennyezéseket a befogadó természetes víz öntisztító ereje képes legyen lebontani, ártalmatlanítani, de a vízhasználat lehetősége se csökkenjen. A szennyvíztisztítás bonyolult fizikai, kémiai és főként biológiai folyamatok integrált egysége, melynek működése és összetétele függ az adott tisztító berendezéstől, az adott teleptől. A mechanikailag eltávolítható szennyezés után a még magas szerves- és lebegőanyag tartalmú szennyvizet mesterséges vagy természetes biológiai folyamatok révén tisztítják tovább. A biológiai tisztítás a mikroorganizmusokban lejátszódó biokémiai reakciókon alapul, hasonlóan az élővizekben és a talajban lejátszódó folyamatokhoz. Az aerob és anaerob szennyvíztisztítás során a mikroszervezetek a szennyvízben található szerves anyagokat használják fel energiatermelésre, lebontási termékeik kis molekulájú, stabil vegyületek. A szerves anyagnak a sejtekbe beépült része ülepítéssel eltávolítható a rendszerből, mielőtt a megtisztított szennyvíz a befogadó vízfolyásba kerülne. Az energiatermelés során a szerves anyag többi részéből képződő stabil végtermék egy rész gáz alakban távozhat a rendszerből.

A biológiai szennyvíztisztítás alapvető mikroorganizmusai a baktériumok és az esetenként szennyvízben található alsóbbrendű gombák. A tisztítási folyamatokban részt vevő mikróba közösség összetétele és egyedszáma változó. Egyrészt függ a bekerülő szennyvíztől (kommunális, mezőgazdasági, ipari), másrészt a tisztító berendezések típusától (eleveniszapos, csepegtetőtestes, oldómedencés, oxidációs árkos, mechanikus). A kommunális szennyvíz fő jellemzője a nagy szervesanyag-tartalom, mely bomlásának következtében lecsökken a víz oldott oxigén tartalma, illetve a nagy mikroorganizmus szám, amely komoly fertőzési veszélyt jelent a környezetre nézve. Az ipari és mezőgazdasági szennyvíz összetétele tevékenységenként, üzemenként változó, ezért ezek megfelelő tisztítása az adott szennyeződéseknek megfelelő speciális feladat.

A biológiai szennyvíztisztítás célja nem a bakterológiai szennyezettség csökkentése, hanem a szerves és egyéb nemkívánatos anyagok mennyiségének csökkentése. A mikrobiológiai kockázat minimalizálása érdekében a tisztítás után a szennyvizet fertőtleníteni kell, még mielőtt a befogadó vízelvezetésbe érkezne. Ez a vegyszeres fertőtlenítés azonban sokszor jóval komolyabb terhet jelent a természeti környezet számára, mint maga a mikrobiológiai kockázat.

Számos szennyvíztisztító telepen és annak környezetében komoly gondot okoz a kellemetlen szagok kialakulása. A szagprobléma kiküszöbölésének legjobb módja a kialakulásának megelőzése, azaz a tisztítótelep megfelelő tisztántartása. A szagvegyületek visszaszorítására számos kémiai módszert alkalmaznak, ezek azonban sok esetben szintén komoly terhelést jelenthetnek a környezetünkre nézve.

A Greenman Probiotikus termék, a Greenman Purus számos szennyvíztisztító telepen fennálló probléma megoldására hatékony, vegyszermentes, környezetbarát alternatívát kínálnak.

 

A Greenman Probiotikus Technológia a szennyvíztisztításban

A Greenman Probiotikus termékek széles fajspektrumú, szinergista mikroorganizmus kultúrák, ezáltal különféle eredetű szerves anyagok és egyéb szennyeződések lebontására hatékonyabban alkalmazhatók, mint az egyes fajok, törzsek külön-külön.

A Greenman Probiotikus Mikroorganizmusok életfolyamataikhoz nem igényelnek oxigént, így nemcsak aerob, hanem anaerob körülmények között is jól érzik magukat, éppen ezért olyan helyzetekben is hatékony segítséget nyújtanak, ahol rothadással, bűzzel, eliszaposodással járó folyamatok jelentkeznek.

A szennyvíztisztításhoz, az iszapkezeléshez, a hulladékgazdálkodáshoz és a bioremediációhoz alkalmazható a Greenman Purus, amely képes különféle toxikus anyagok, szennyeződések, szerves anyagok lebontására.

 

A Greenman Probiotikus Technológia hatása a szennyvíztisztításban:

 • Szerves anyagok környezetbarát lebontása
 • BOI, KOI csökkentése
 • Kellemetlen szagok visszaszorítása (ammónia, hidrogén-szulfid)
 • Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
 • Toxikus anyagok lebontása
 • Nehézfém tartalom csökkentése
 • Lerakódások, algásodás csökkentése
 • Szennyvíziszap mennyiségének csökkentése és minőségének javítása

 

A Greenman Probiotikus Technológia használatának jellemzői a szennyvíztisztításban:

 • A Greenman Probiotikus Technológia sikeresen alkalmazható különféle környezetből származó szennyvizek kezelésére
 • Alkalmazása egyszerű, kényelmes
 • Használata biztonságos
 • Nem igényel képzett munkaerőt
 • Alacsony beruházási költségigény jellemzi
 • Megfelelő alkalmazással a szennyvíz paraméterek 2-3 hét alatt elérik az elfogadhatósági értékeket

 

A Greenman Purus szennyvíztisztítóban élő mikróba kultúra található, ezért

 • Alkalmazása alapvetően különbözik különféle vegyszerekétől
 • Fontos a megfelelő környezet megteremtése és fenntartása a mikroorganizmusok túléléséhez, növekedéséhez és szaporodásához
 • A Greenman Purus szennyvíztisztító terméket megfelelően hígítani kell alkalmazás előtt vagy közben
 • Általános használati útmutató létezik csak a Greenman Probiotikus készítményekhez, a felhasználási módot az adott környezet szabja meg

 

A Greenman Purus szennyvíztisztító termék jellemzői:

 • Összetevői természetes eredetűek, vegyszerektől mentesek
 • Biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmény
 • Genetikailag módosított szervezetektől mentes
 • Folyékony, élő multimikróba preparátum
 • A Greenman Purus sárgásbarna színű, édes-savanyú sajátos szagú folyadék, pH: 3,2- 3,5
 • Tárolása lehetőleg sötét, hűvös helyen (8-18 oC-on)

 

A Greenman Purus vegyszermentes szennyvíztisztó termék adagolási javaslata:

 • Folyamatosan 1:1000, vagy 2-4 hetente 1:100 arányban szennyvízhez, derítőmedencébe
 • 1-2 liter/m3 szilárd hulladék, trágya
 • Ipari szennyvíztisztításhoz, szennyeződésekhez, bioremediációhoz 1:500 arányban

 

Greenman Purus vegyszermentes szennyvíztisztító megvásárolható a Webáruházban 1, 5, 10 és 20 literes kiszerelésekben. Nagyobb mennyiség igénylése esetén vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal!