Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából!

Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt tekintheti meg

Termékek Menü

Miért természeteset?

Gondolnád, hogy több vegyszer kerül a szervezetedbe mint vitamin? 

Egy nap története

 1. Nóra (32) kétgyermekes anyuka, szombaton reggeli után ráveszi magát lakása kitakarítására. Kesztyűt húz és nekilát a konyhának. Egy jó adag Sodium Lauryl Sulfate-es (felületaktív anyag)  mosószerrel elmossa a tányérokat.
 2. Ezután egy lúgos zsíroldóval vagy egy borzasztóan hatékony viszont dioxán-os súrolóval ragyogóra pucolja a tűzhelyet és a mosogatót. 
 3. Nóra ezt követően klóros, alkoholos de márkás finom levendula illatú sprével szinte átlátszóra varázsolja az ablakokat. Közben a gyerekek gyanútlanul szaladgálnak végig a házon. 
 4. A bútorok tisztításához a jól bevált márkát választja mely aeroszolos tartályban kapható, végig fújja a bútorokon közben belélegezve, levegőbe juttatva azt. 

Nóra és családja ahogy rengeteg ember nincs tisztában azzal, hogy milyen következményei lehetnek a vegyszerek használatának. A problémák sokszor csak évek múlva jelentkeznek melyek visszafordíthatatlan következményei a vegyszerek felelőtlen használatának. 


Érdemes utánajárni

A vegyszereket gyártó óriásvállalatok nem szívesen hangoztatják azok veszélyeit ugyanakkor ma már rengetegen átlátnak a szitán. 

Néhány cikk amit feltétlen olvass el mielőtt újra vegyszereket vásárolsz:

Legveszélyesebb anyagok otthon 

4 Durva elhallgatott tény a tisztítószerekről

3 Életveszélyes tisztítószer a lakásban ami tragédiát okozhat

Legveszélyesebb anyagok a tisztítószerekben - ezeket keresd a címkén

Manna Blog


Káros hatások 

A vegyszerek sajnos károsítják egészségünket, erre rengeteg tanulmány és bizonyíték áll rendelkezésre. A lehetséges mellékhatások közt szerepelnek: 

 • biológiai elváltozások
 • daganat/tumor
 • bőr és szem irritációja
 • szaporodási problémák
 • alleriga kialakulása 
 • allergiás reakciók
 • asztma kialakulása
 • mérgezés, marás
 • és még sok más…. 

Különösen veszélyeztetettek

Újszülőttek és gyerekek kimondottan érzékenyek a vegyszerekre amely komoly következményekkel járhat. Ebben a korban az agy és a kölünböző szervek gyorsan fejlődnek. Amerikai kutatók számításai alapján, a gyerekkori rák 5%-ban míg az asztma 30%-ban köszönhető a vegyszerekkel való találkozásnak. Valamint megjegyzik, hogy a vegyszerek káros mellékhatásai sokszor évek akár évtizedek után jönnek elő.

“230 ezer nyilvántartott asztmás él Magyarországon, sőt számuk egyes becslések szerint ennek másfélszerese. Ráadásul évente 20 ezerrel nő az ebben a légúti betegségben szenvedők száma.” (Független hírügynökség)

Mit tehetsz te?

Szeretnénk ha Magyarországon minél több ember tudatában lenne döntésének következményeivel. Keressünk alternatívákat és éljünk egy egészségesebb életet.

Mi ebben próbálunk segítséget nyújtani a teljesen biztonságos, vegyszermentes termékeinkkel melyek óvják környezetedet, mégis hatékonyan tüntetik el a szennyeződéseket, szüntetik meg a szagokat, ápolják kisállataink bőrét, szőrzetét. 

Gondolkodj te is tudatosabban…

Greenman