Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából!

Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt tekintheti meg

Termékek Menü

Természetes vizek tisztántartása

A vízminőséget meghatározó tényezők a hidrogeológiai adottságokon túlmenően elsősorban emberi tevékenységekre vezethetőek vissza. Élővizeink szennyezettsége adódhat mezőgazdálkodás következményeként, ipari tevékenységből és kommunális eredetű szennyvizekből.

Ez utóbbi elsősorban olyan területeken fordulhat elő ahol a lakosság egy része nincs rákötve a szennyvízgyűjtő és -tisztító rendszerekre. Nagyon gyakran az adott technológia nem megfelelő, kevés a tisztító kapacitás és a szennyezésnek csak egyes elemeit képes kiszűrni a vízből. A kommunális szennyvíz ilyen esetekben sok szerves anyagot juttat a természetes vizekbe. Az élővizek magas tápanyagtartalma serkenti a fokozott mértékű algásodást, amely eutrofizációhoz vezet. Szemmel is látható "zöldülést"- algásodást akkor tapasztalhatunk, ha a klorofill-a koncentráció megközelíti az eltűrhető kategória felső határát.

A helyenként jelentős szennyezés ellenére a biológiai minták általában magas fajgazdagságot mutatnak, mind a fenéklakó élőlények, mind az algák és egyéb vízi növények körében, azonban a szennyeződés mértéke nagyon gyakran túllépi az adott életközösség tolerációs szintjét. Ez esetben külső beavatkozás szükséges az ökológiai egyensúly helyreállításához.

Egyedülállóan környezetbarát és vegyszermentes megoldás erre a problémára élõ mikroorganizmusok (baktériumok, enzimek) segítségének igénybe vétele, amelyek természetes úton helyreállítják az élővizek mikrobiális, tápanyag és ökológiai egyensúlyát. A mikroorganizmusok a vízben lebegve és a fenéken megkötõdve megkezdik a vízben és a fenékiszapban lévő felesleges tápanyagok, szerves anyagok lebontását.


A  Greenman Probiotikus Technológia a jótékony hatású mikroorganizmusok erejét használva, egy vegyszermentes, azaz környezetbarát, német Öko és magyar Biokontroll minősítéssel rendelkező megoldást kínál a természetes vizek, halastavak tisztítására.


Természetes tóápolás és algásodás szabályozás

A Greenman Probiotikus termék- a Greenman Pond koncentráltan tartalmaz, jótékony hatású, élő, probiotikus mikroorganizmusokat, amelyek a fölösleges tápanyag elfogyasztásával javítják a víz minőségét és visszaszorítják az algaképződést. Egészséges környezetet hoznak létre és fenntartják a biológiai egyensúlyi állapotot.

 • Bármilyen típusú természetes, élő víz (tó, folyó, halastó, kerti tó, akvárium) tisztántartásához alkalmazható
 • Elősegíti és gyorsítja a természetes vizek öntisztuló képességének kialakítását és fenntartását
 • A különböző eredetű, vízbe kerülő szerves anyagokat, szennyeződéseket lebontja, ezáltal visszaszorítja az algásodást
 • Helyreállítja és fenntartja a vízi életközösség ökológiai egyensúlyát
 • Növeli a látható vízmélységet
 • Csökkenti az iszap mennyiségét
 • Segíti a vízi növényzet és állatvilág egészségének fenntartását
 • A természetes vizek tisztításában alkalmazható termékek a Greenman Pond
 • Összetevői természetes eredetűek, vegyszerektől mentesek
 • biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmények
 • genetikailag módosított szervezetektől mentesek
 • biológiai gyártási eljárással, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások alapján készülnek

Adagolási útmutató:

1 liter/10.000 liter vízhez, 4-6 hetente, 1:10 arányban vízzel keverve a megfelelő mennyiséget a vízfelületre permetezve, vagy beleöntve.


Egyéb készítmények, vegyszerek és algairtó szerek együttes alkalmazása csökkentheti a Greenman mikroorganizmusok hatékonyságát.

A készítmény alkalmazása alatt az UV lámpa használata is tilos, hiszen elpusztítja a készítmény hasznos mikroorganizmusait is.


A Greenman Pond megvásárolható a Webáruházban 1, 5, 10 és 20 literes kiszerelésekben. Nagyobb mennyiség igénylése esetén vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal!